Napa UD Headquarters

Napa UD Headquarters te onderscheiden, maar als

Corporate Office Headquarters is uw telefoonboek van grote bedrijven hoofdkantoren en kantoren. Wij bieden zakelijke contactgegevens zoals adressen, e-mail, fax en telefoonnummers. Ook de mogelijkheid om te controleren, beoordelen, lof of publiceren van een klacht over uw ervaringen van klanten met deze bedrijven.

Pages

Napa UD Headquarters

Napa UD Headquarters
Nationale Automotive Parts Association, Inc. (NAPA)
2999 Circle 75 Pkwy SE,
Atlanta, GA 30339 USA
Corporate Telefoonnummer: 1-770-956-2200
Faxnummer: 1-770-956-2212 &# 8206;
Customer Service Nummer: 1-800-538-6272
Napa Online: 1-877-805-6272


Ik heb een trouwe klant NAPA al bijna 40 jaar, maar hier in Port Townsend Washington, we hebben een lopende grap. Napa, het verkeerde deel, gegarandeerd. Gevolgd door: Ik wou dat ik een commerciële account, dus ik zou kunnen hebben de verkeerde onderdelen geleverd. Ik heb eindelijk klaar met werken aan mijn tuig, na het krijgen van 4 verkeerde onderdelen op een rij. Dit grenst aan het belachelijke, zoals ik het besturen van een gemeenschappelijke voertuig. Ik verwacht dat ik een fout eenmaal krijgen in een tijdje, maar niet dit. Vanaf nu zal ik mijn oude gedeelte brengen ter vergelijking, in plaats van vertrouwen in de winkel om mij het juiste onderdeel.
Misschien moet je een beleid van het Instituut. Het rechter deel, of het is gratis.
Ik heb altijd zaken gedaan met NAPA alleen voor de kwaliteit van uw onderdelen, maar nu dat een nieuwe onderdelen huis in mijn omgeving heeft geopend, kan ik mijn koopgedrag te veranderen. Het zou geen big deal behalve de betrokken vertraging, maar elke reis naar de stad is ongeveer $ 7 dollar in gas voor mij. Alleen al dit project heb ik verbrand ongeveer $ 28 dollar in gas. Als u de verspilling van mijn tijd te overwegen, de kosten omhoog gaat aanzienlijk.
NIET GOED.

Ik had een commerciële account. Ik moest betalen een 5 procent uitgezet vergoeding op kernen (alsof je een keuze moet niet door de kern met het deel) en defecte onderdelen. Ik bleek de eigenaar van de winkel, dat ik iets op hun Prolink systeem zou bestellen en de prijs zou stijgen met maar liefst 50 procent ten opzichte van de nacht. We zijn begonnen noemen het The Crapa slaan en overgestapt leveranciers.

Ging naar NAPA in McDonald Pennsylvania vandaag om een ​​onderdeel voor onze auto te krijgen. Het was alles wat ik kon doen om te lopen naar het bureau om het deel te wijten aan de sigarettenrook kokhalzen mij! Het is een wet in de staat van PA niet roken in een openbaar bedrijf. Dit is oneerlijk voor mensen met COPD en eigenlijk een kwestie gezondheid! In ieder geval wel een bordje op de deur waarschuwing van het roken, niet een freaking teken "Niet roken".

IK BEN een trouwe klant voor vele jaren. Onlangs JE sponsering APRODUCT GENOEMD "Z-MAX" OP TV Dat zegt trekt in METAL. HET DOET NIET! I PUT Z-MAX IN EEN RACESS OP MIJN HOT motorblok. HET NIET WEKEN IN HET METAAL HET ENKEL er verbleven. Na 24 uur IT was er nog steeds in dezelfde hoeveelheid. UW sponsering dit product op TV is een TOTL leugen. Als u geen waarde Geloof me, en probeer het voor jezelf OP UW motorblok. STOP SPONCERING DIT LEYING PRODUCT. IN GOEDE NAAM Napa, IMEADIATELY

Ik heb vele motoren met behulp van Zmax gemonteerd Ik heb het gezien work.I weet niet hoeveel je gebruikt of hoeveel je verwacht om te genieten in.It maakt mijn delen slick na preheating.I denk Zmax afgeleid van Speedway motoren voorheen bekend als Speedway cocktail racers gebruikt met succes.

Ik gebruikte Napa voor vele jaren, maar in toenemende mate teleurgesteld in de onderdelen en service de laatste tijd. De lopende grap hier in de buurt is "NAPA = niet alle onderdelen beschikbaar". Dat wil zeggen, tenzij je wilt het gebruiken "premie" lijn bij 3x de kosten voor dezelfde Chinese jonk. Het net zo gebeurt het dat de goedkopere lijn is nooit beschikbaar. Ik heb de prijzen tussen andere delen winkels en Napa en vergeleken, echt, het verschil is belachelijk! Onze lokale media Napa wordt gerund door een gierig, scherpzinnige man die niets doet helemaal om te helpen de kleine man. Ik zal nooit Napa weer gebruiken voor alles. Ik zou ook niet aanraden dat iemand ther geld te verspillen daar.

Ik ben een winkel eigenaar gelegen in Albuquerque, NM en NAPA is veruit de slechtste auto-onderdelen distributeur die ik ooit heb behandeld! Hoe kan een winkel zulke afschuwelijke medewerkers? De telefoon gaat overal 15-20 ringen dan zetten ze je in de wacht elke keer en tot overmaat van ramp ben ik minder dan 5 minuten rijden van uw winkel en ze kunnen hier nooit om onderdelen te leveren in een redelijke tijd, snelste levering ik heb 52 minuten gehad met NAPA was en ze konden me niet eens vertellen waar de bestuurder was of als de bestuurder nog had achtergelaten. Ik zal niet meer verkopen NAPA onderdelen en zal hoogst adviseren mijn klanten om iemand anders dan NAPA gebruiken.

Waarom is het wanneer u een werknemer voor Napa. als je verkeerd hebben gedaan door een store manager, en ga naar je eigen human resources persoon, krijgen het onder het tapijt geveegd", Nu heb ik de grote beslissing, ik kreeg te ondernemen, en hoop dat ze luisteren, of krijg ik een advocaat. Ik denk dat hoe dan ook ik ga mijn baan te verliezen. Ik werk voor hen heel hard, maar kan ik iedereen om op te staan ​​met mij? Ik ga het proberen.

Ik heb geprobeerd om bedrijfs- en niemand antwoordt noemen. Succes!

Ik ben een plaatselijke winkel eigenaar in Hawley PA, en ik weiger om te gebruiken onze lokale NAPA winkel te doen aan de zeer onbeleefd store manager en een paar van de medewerkers die werken voor haar. Vele malen heb ik liep in de winkel het horen van haar spreken over een van haar medewerkers naar een ander noemde hen vertraagt ​​of erger. Ik heb gesproken met andere winkeliers en velen zullen niet zelfs om onderdelen uit de Hawley winkel te doen om haar houding. Waarom is het dat iemand die medewerkers en klanten behandelt met zo weinig respect blijft een store manager? Ik voel de Corparation moet een verrassing bezoek en handelen als een klant een te doen of vragen lokale winkeliers waarom ze ergens anders heen voor onderdelen.

Napa moet wakker

Wat is er gebeurd met NAPA. Het is een absolute wc te worden. Corporate, wakker en schoon huis bij Wolf Rd Warehouse. Diefstal, teller meisjes schroeven eindbazen. Manager bang voor seksuele intimidatie pakken. Een verf rep die niets weet. Paint manager kan niets doen. Medewerkers vertellen managers wat te doen. Mensen wordt verbannen uit winkelen daar. WTF doe je Collectieve. Je idioten opent jezelf voor een belangrijke rechtszaak. Drugsgebruik hoogtij. Teller klanten genegeerd. Ik, voor een, zijn klaar met jou. Art zei geen big deal. Neem je 50 dollar per jaar ergens anders! 30 + jaar klant. En ik zal iedereen vertellen. Oh, dit is slechts het topje van de ijsberg.

De winkel verloren onze krukas, kan de juiste onderdelen niet bestellen, en wanneer ze correct zijn de rekening was $ 100 meer dan geciteerd. Geprobeerd om de Headquaters bellen en alles wat je krijgt is een melding "Ben je nog steeds tehre?", Maar niets anders. GEEN PERSOON OF DRUKKNOP ROUTEBESCHRIJVING FOLLOW.Very boos dat zo’n goede winkel is nu frustrerend en heeft een totaal gebrek aan kennis van auto’s tot het punt dat de ene werknemer zei "Ik weet niets over motoren en de jongens hier niets of kent". Deze werknemer vertelde me dat ze moesten contact opnemen met een medewerker in een winkel ongeveer 50 mijl afstand voor een aantal adviezen en zelfs thoughh Ik gaf haar het artikelnummer om het te bestellen van een andere NAPA is nog steeds verkeerd was. Ik zal niet NAPA aanraden aan iedereen!

Napa Auto Parts is mijn sponsor voor mijn Professional Bass Angler. Ik heb alle Commercial spullen voor mijn boot en vrachtwagen, maar ik moet de Deacls zij hebben voor Trucks. Ik ben bereid om te betalen voor hen. De Napa Vrachtwagen in Seaford Delaware Heeft de nieuwe Stickers op hun vrachtwagens. Wat is er nodig, ik bedoel het zou een betere advertizment opertunity Napa. Graag wat antwoorden. PLEASE

had slechte ervaring in de Napa in Hudson Michigan. er een woord is niet goed. ze zeggen één ding en doe een ander. Ik beveel zeer voorzichtig bij die winkel, of niet te gaan in het algemeen. Ik weet dat ik wont

Wij zijn een commercail rekening een steeds verkeerde onderdelen en oude kernen ontvangen wanneer we bestellen! Het merendeel van de tijd die we hebben om te bellen en hen eraan herinneren om de onderdelen te leveren. Laatste deel was besteld 11:30 en didnt ons deel ontvangen tot 04:30 in de middag. Michigan

Ik ging naar NAPA on Orange Ave in Orlando vanmorgen voor een aantal professionele hulp. Ik werd begroet met de meest onverschillige en neerbuigend individuele ik ooit in een NAPA ontmoet. Mijn ervaring was een minder optreden, heb ik eindelijk draaide zich om en liep naar buiten. Het zal moeilijk zijn voor mij om ooit weer naar NAPA.

Ik ben in het oosten van Kentucky, die mij kwalificeert als een hick van de heuvels van het Verre Oosten Kentucky. Hier in mijn stadje Louisa hebben we een NAPA franchise-eigenaar die is steeds zeer achterbaks en onethische, althans in mijn mening. Hij heeft 2 concurrenten hier, Advance Auto en Auto Zone. Een week geleden deze man eigenlijk diende een klacht in bij de corporate mensen van Advance over onze lokale winkel. Ik zag de klacht en het is volledig zonder verdienste. Deze man moet losmaken van zijn gezonde verstand of gevoel van fair play. Als hij niet kan concurreren in het bedrijfsleven, moet hij uit het bedrijf te krijgen. Wat deze joker heeft gedaan kan heel goed de kosten iemand een baan bij de Advance winkel. Ik begrijp ook dat als hij een bepaald onderdeel niet op voorraad heeft (en hij niet veel helemaal voorraad), zal hij rennen naar de concurrentie en het kopen, zet dan is dat deel in zijn eigen verpakking. Zeer onethisch en waarschijnlijk illegaal.

Je hoeft niet vervallen of slecht mond uw concurrentie, je ze verslaan door het aanbieden van betere service en producten. Deze dwaas uit het oog verloren.

Dit is een reactie van een NAPA werknemer die op USA Today in de hand van een verhaal over een 11-jarige zwanger door rape-

Brian Willis &# 183; Top Commentator &# 183; Werken op NAPA KNOW HOW

Shes in staat om zwanger te raken dan shes kunnen leveren. zijn biologisch prima. Dit is slechts het liberale kindje moordmachine en media willen een grote Huff en bladerdeeg over te maken om de baby te doden te krijgen. Ik groet chili en hun stoere abortuswetgeving! gaat goed

Antwoord &# 183; 1 &# 183;

&# 183; 6 juli om 05:53

Bezocht uw winkel in Lemoore ca vandaag inlaatspruitstuk bouten voor een 350 GM-motor te krijgen. De persoon aan de balie zei dat hij de oude bout te vergelijken met de nieuwe, Holly Crap nodig. Ik zag dat komen! Het was geweldig om zijn kont zelfs niet verplaatsen van zijn kruk te zien.
Als dit klantenservice Ik ben geschokt dat je nog steeds in het bedrijfsleven. Ik zal nooit in uw winkel weer! Bedankt voor je hulp.

De eigenaar van het bedrijf dat uw resets doet van Oregon is zeer onbeleefd en respectloos. Hij behandelt zijn werknemers verschrikkelijk. Ik weet dat zo mag van uw omgeving managers hou niet van hem toch blijven om hem te gebruiken. Ik weet zeker dat er andere mensen zijn die net zo goed een werk kan doen, zo niet beter en mensen te behandelen een dijk van een stuk beter.

Ik heb ook gebruikt NAPA meer dan 30 jaar, en het probleem bestaat niet met alleen de winkels. Ik koop premium onderdelen voor de levenslange garantie en ja; Ik betaalde een premium prijs die werd verwacht. Ik nam een ​​paar remschijven terug te wijten aan het kromtrekken die buitensporige bekisting veroorzaakt wanneer toegepast. De eigenaar van de winkel te vervangen zonder een probleem, en zonder vragen te stellen! Ik was enige tijd later dat NAPA had om de garantie van de rotors terug naar de winkel weigerde geadviseerd; hun excuus was er waren enkele krassen op het oppervlak vergelijkbaar met het uitvoeren van metaal op metaal. Dit is niet het geval als hetzelfde pads opnieuw gebruikt. Ik haat de winkel eigenaar had om de kosten te eten, maar NAPA niet schelen. Verschillende eigenaren op dit gebied hebben geklaagd bij vergaderingen tevergeefs.

Ik heb de lokale Napa wordt gebruikt voor 30 jaar. Hun expertise en kennis hebben altijd heel behulpzaam geweest. De weinige problemen die ik heb meegemaakt waren snel en met een glimlach opgelost. We kijken uit naar nog veel meer jaren van patronage. Ook terwijl teleurgesteld met MWR ik het gevoel dat ze niet iets dat alle teams altijd gedaan hebben gedaan. Het zou jammer zijn als Napa gedaald sponsoring.

Ik ben op mijn 4e AC van u binnen 14 maanden. West Escondido Auto, in Escondido, CA heeft vervangen 4. Zie je wat ik zeg 4 AC in 14 maanden. Ik gebruik mijn auto voor de kost, maar dat is als iemand het vervangen van een AC elk jaar voor 4 jaar. Zijn deze gemaakt in China? Ik heb meer dan $ 3.000,00 net aan de AC. De laatste was niet onder de garantie van 5000 mijl. Ik heb iemand nodig die een soort van autoriteit om meteen contact met me heeft.
Ik haat rechtszaken en advocaten, maar ik heb het gehad met deze onzin product dat u verkoopt. Tom Mavity 760-207-3104

Nou lijkt alsof je NASCAR zal verlaten voor goed omdat ze allemaal vals te spelen! Triest om te zien u MWR verlaten! Maybee kon je gewoon hebt teruggebracht uw sponsoring een beetje! Denk je dat je een grote fout gemaakt. Als je terug met een ander team kom je zal zien als een Buch der zotten.

Petje af voor u voor uw beslissing om sponsoring te trekken. NASCAR moet zeer dankbaar voor uw beslissing te zijn omdat het een grote rol kunnen spelen bij het redden van hun organisatie uit te gaan buik up. Het team formaat heeft nadelig is voor de sport geweest. Uw beslissing heeft mijn respect van de waarden van uw bedrijf en een goed oordeel opgedaan.

Uw dropping van MWR was ongepast! De persoon gaat naar de meest (M.T.Jr.) lijden had niets te maken met wat er gebeurd is. U moet heroverwegen! Uw zijn belachelijk! Michael Waltrip is het beste dat ooit is overkomen NAPA. Dit en het feit dat hier in Douglasville, Ga. Op de NAPA onderdelen op te slaan, kun je nooit iemand te wachten op je krijgt als je in, zijn de redenen waarom ik nooit van plan om een ​​ander NAPA deel te kopen.

Ik heb gewerkt voor NAPA (maar niet meer) voor 4 jaar. Ik werkte mijn manier tot manager van een plaatselijke winkel. NAPA’s "reglement" zijn een dubbelzijdig zwaard. Je probeert om de belangen te beschermen, maar door de manier waarop, de klant staat voorop. Prima, laten we gewoon geven de winkel weg. Na te zijn opgelucht als gevolg van "dingen niet krijgen gedaan"Ik keek naar de verkoop na de andere manager overnam. De aantallen waren lager dan de mijne waren. Hoe stompzinnig te denken lage omzet zijn de schuld van de manager. U KUNT niet slepen MENSEN IN en hen om aankopen te doen! Misschien op een dag een aantal dikke headed wie krijgt dat door hun hoofd. Maar, nogmaals, misschien niet! Ik was voortdurend verteld hoe belangrijk ik voor het bedrijf. Echter, toen ik verhuisde, geen van die mensen wenste mij veel geluk en bedankte me voor mijn service. Ik zou dat twee gezichten te bellen! Ik hou van delen NAPA’s, maar zal nooit kopen een gloeilamp daar. 60% GP. Maak je een grapje? Ik zal graag ergens anders heen gaan en geld besparen, omdat ik denk dat wat. ze zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf! Dank je wel, NAPA, de geleerde lessen en je geen zorgen over het mes in mijn rug. Ik zal hem eruit te halen.

ze probeerden me te vertellen een computer vragenlijst bepaald of ik goed genoeg om een ​​vrachtwagen te rijden onderdelen voor them.I hebben veel veel veel ervaring. Maar ze denken dat ze mijn zelfvertrouwen lager kan breken dan het al is. Ik ben al op zoek naar een baan voor een jaar en ik vind een eenvoudige onderdelen vrachtwagenchauffeur baan en het is de grootste pijn in de kont! omdat ik niet de vragen heeft beantwoord als ze willen, maar mijn aanvraag verborgen voor iedereen, zodat ze niet eens zien of zoek het over.I belde ze en ik gaf ze een stuk van mijn gedachten. Ook de hub kantoor in Middletown Connecticut. Zij moeten hun manieren snel veranderen. Ik ben in het proces van het e-mailen ze mijn klachten als we spreken.

Ik heb mijn auto nam voor front-end werk op een NAPA centrum. moest het terug naar de winkel gesleept. toen ik kreeg het rook kolkte uit de rug? Werd verteld dat de "turbo" werd geblazen. Vochten en vochten en vechten en vechten. Een manager vertelde me "dat is gewoon je pech". NOOIT had turbo problemen voor. 3 maanden is verstreken. Twee maanden erin een "e-mail identiteit" vertelde me over een garantie. hmmm 2 maanden van gesprekken en klachten en NIEMAND noemde een garantie! NU, niet alle emoties op me te krijgen. Ik betaal voor de trekhaak, betaal ik voor de diagnostiek en als, als, als ze het eens dat ze zou kunnen, misschien, zou kunnen zijn, wil wedden dat ze don’t..pay voor de auto. Ik weet niet wat ze deden naar de auto. een nieuwe auto is gekocht, betalen op twee auto’s en NAPA? NAPA is niets anders dan schop de zaak in de voedselketen gedaan. leven lang NAPA klant. niet meer.

Sprak met mijn 3e persoon bij gisteren ondernemen. Garantie deze garantie dat. NAPA betaalt NIETS. Ik betaal voor de sleep, de diagnostiek, de reparaties en het verzoek om NAPA dat ze overwegen te betalen voor dit alles te leggen dan. Omdat? HUN monteur blies de turbo op mijn auto. Ze weggesleept mijn auto naar een tweede winkel die hen vertelde mijn turbo werd geblazen. Corporate vertelt me ​​dat ik heb om een ​​second opinion te hebben? Hun eigen DM stuurde de auto naar een tweede garage om een ​​second opinion te krijgen, zonder zakelijke kennis. NAPA is niet van plan iets te doen, maar liggen en het doen van de onzin shuffle.

Het verbaast me dat, terwijl Napa medewerkers zijn te veronderstellen te werken / het leveren van onderdelen die ze eigenlijk geparkeerd praten. Ik zag een blonde vrouw van de lokale Napa geparkeerd in een niet parkeerplaats te praten met een paar mannen. Misschien moeten ze zich meer richten op het aannemen van mensen die willen werken en niet pick-up van het andere geslacht en misschien delen zou gelijk hebben en ze zouden meer zaken krijgen van niet te laat. Gewoon zeggen,

Had de lokale NAPA winkel "repareren" mijn auto hier in Valencia Co NM. Ze blies de turbo. na weken van klagen het gebied "manager" in Colorado vertelde me "dat is gewoon je pech". Dat is een direct citaat. Ik ben weg? Mijn hele auto. Ik ben nog steeds betalen op die auto, de rekening betaalden en? moest gaan kopen een andere auto. Ik ga brak vanwege NAPA. Ik heb op en neer de corporate ladder geweest en dacht dat ik had een sympathieke persoon in Atlanta gevonden. MAAR Colorado manager. well..that is slechts mijn pech. NAPA, nooit meer en ik heb succesvol geweest in het omleiden van een aantal mensen uit de buurt van dit bedrijf.

Mijn zoon, een student aan Morehouse College moest de auto gesleept naar deze locatie, omdat de auto zou afsluiten zonder opgaaf van redenen, en zou niet in zijn achteruit te gaan. Na een verblijf van $ 800 contant geld voor een nieuw spruitstuk pakking, mijn zoon koos de auto en dezelfde problemen blijven bestaan. Mechanic / Manager RJ zei dat het nog steeds nodig een zuurstof sensor. Maar hij vertelde mezelf en zoon naar de auto af te zetten bij garage en laat de sleutel in mailbox en hij rijden auto zou testen en te verhelpen probleem. Voor 2 weken probeerden we in contact met RJ en NAPA met geen antwoord te krijgen. We noemden zijn mobiele telefoon, verzonden sms-berichten, alles. en nu de winkel nummer is losgekoppeld. Tot slot moesten we de auto gestolen met de politie van Atlanta te melden. Dus nu we uit $ 800 met geen auto en incompetent service. Ik hoop van harte Napa Rijksdienst is zich ervan bewust hoe hun franchises worden bediend. Ik wil gewoon de auto van mijn zoon terug en de reparaties gedaan dat we voor betaald!

In een klant voor 30-35 jaar en een aanzienlijke hoeveelheid geld hebben doorgebracht in een groot aantal winkels in een groot aantal steden, waaronder mijn woonplaats Jenison Mich. Ik kocht een standaard stijl Grease gun Model # 715-1237
ong. 4-5 jaar geleden berfore retireing, zet een patroon in, nooit gebruikt het een keer, nooit opgebouwde druk in zijn hoofd een keer. Sinds retireing, wilde ik om het te gebruiken gisteren, en kon niet krijgen om te werken. Ze weten me bij mijn NAPA winkel, maar zal het werk voor mij. Dus ik breng het naar hen en ze zeggen dat het slecht vet erin (Valvoline) en gewoon de pomp, of de druk van het vet. Ik heb uitgelegd, I dont hebben een sales slip en kocht het van (toen nog) store mgr (John). Toen zeiden ze na het zetten van een nieuwe cartridge in dat het moet de diaphram slecht ging uit het vet, dat was het." Moeten we cant opslaan Valvoline vet in hen"? Uhm! Zodat ze kon zien dat het was gloednieuw, het was niet het probleem van de oude Valvoline vet, omdat ze de NAPA vet uit de kast in de nieuwe 715-1237 en het werkte.
Dus, als het niet het vet. het was de diaphram op de zuiger, die zat in vet voor hen jaren, en nu is niet goed. kan ik het zelfde met de nieuwe men verwachten? Of is het het beleid van NAPA voor mij om het vet pistool uit elkaar te halen, schoon te maken en op te slaan de Plunger w / diaphram in de doos het kwam in, gooi de patroon van vet dat ik net gekocht? Ik hoop toch niet. De winkel hield de ene zo slecht was, zodat ze het kon weggooien. Of de garantie het en zet de vervanging één op de plank te verkopen. Ik denk dat ik moet enkele rechtvaardiging voor het geld dat ik heb voor dit laatste wapen. Ernstig? (Bad Grease).

ging naar Napa mayport rd atlantisch florida om een ​​dynamo te krijgen voor een ford suv..was gebracht $ 230 + te veranderen, dat is met de kern kosten. rekenen op mijn creditcard en werd verteld dat ze zullen terugkeren naar mijn creditcard $ 66,00 als we de alternator dat is gebroken terug. de man zei en ik citeer: "terug te brengen van de ontvangst en je credit card en wij zullen het terug te zetten. Ik hield de ontvangst Coz Ik was gewoon het geld lenen om mijn kamergenoot. Ik was buiten de stad dat weekend en hij nam terug het deel en had het personeel zet het op zijn creditcard. mijn probleem is dat deze persoon van de ontvangst en de kaart niet heeft en ze niet de moeite om hem te ondervragen. als dit is de praktijk van uw winkelpersoneel hoe gemakkelijk zal dat zijn om gewoon te laden op een credit card zonder te vragen. Ik had moeten ging om door te gaan of omdat sinds ik gekregen van de verkeerde onderdelen voor mijn remmen wilde ik nooit meer terug te komen met uw winkel weer krijg Coz het personeel is onbeschoft meestal van de tijd ..

In de afgelopen paar jaar heb ik gestopt in de Fife, Wa.store en beide keren het personeel was onbeleefd en zeer onbehulpzaam, niet te vergeten handelde alsof ik niet welkom was, alsof ik een ongemak voor there.I zijn wilde helpen deze afgelopen tijd met een NAPA merk lucht gereedschap en zijn blij met het gereedschap en trots om collega’s te vertellen over geweest. Maar nu, dankzij de winkel in Fife en het gereedschap gebroken ik het gooien in de Garbage samen met mijn bedrijf op ELK NAPA slaan periode. Zeer teleurgesteld en de andere auto-onderdelen winkels zullen my Business I.m zeker Welkom

Dank aan de Belfast Maine winkel. In een wereld waar negativiteit regels die ik dacht dat je misschien leuk om te weten dat je inderdaad indruk klanten.

Op maandag kocht ik een deel dat $ 25 en een zekere verandering kost en telde het geld, een zes en twintig te onderscheiden, maar omdat de onderdelen man nam mijn geld in de kassa, merkte hij op dat er slechts zes een dollarbiljetten. Denken Ik had miscounted, gaf ik hem nog eens twintig en liep de winkel uit. Wat was er gebeurd was, de twintig viel op de vloer en het was niet tot ik weg was dat de man merkte dat het, zet het in de kluis op de off kans dat ik zou terugkomen.

Mijn vrouw deed. en we waren geschokt toen de man was eerlijk en gaf ons onze vermiste rekening $ 20 terug.

We betreuren niet het verkrijgen van de naam mans, maar de Belfast Maine Napa winkel heeft een klant voor het leven !!

Mijn vrouw en ik zijn christenen en bewonder eerlijkheid en integriteit. In een negatieve wereld vol met mensen die klagen alleen maar om een ​​bok uit een deel hier of daar, het is een eer om deze e-mail te sturen naar u in de hoop dat de Napa Corporation kan op een bepaalde manier ook te motiveren goede klantenservice op een bepaalde manier deze onderdelen man, of op het gehele opslagwerknemers. Als dit is niet iets wat het bedrijf kan doen, dan laat het me weten en ik zal persoonlijk het doen, dat is hoe ik onder de indruk ben met een persoon die een $ 20 een wetsvoorstel zou hebben gepot en in plaats daarvan deed het juiste ding.

Ik zat te denken langs de lijnen van pizza voor de hele crew.

Wat is er gebeurd met NAPA. Het is een absolute wc te worden. Corporate, wakker en schoon huis bij Wolf Rd Warehouse. Diefstal, teller meisjes schroeven eindbazen. Manager bang voor seksuele intimidatie pakken. Een verf rep die niets weet. Paint manager kan niets doen. Medewerkers vertellen managers wat te doen. Mensen wordt verbannen uit winkelen daar. WTF doe je Collectieve. Je idioten opent jezelf voor een belangrijke rechtszaak. Drugsgebruik hoogtij. Teller klanten genegeerd. Ik, voor een, zijn klaar met jou. Art zei geen big deal. Neem je 50 dollar per jaar ergens anders! 30 + jaar klant. En ik zal iedereen vertellen. Oh, dit is slechts het topje van de ijsberg

Ik heb een Columbus OH gebied NAPA klant al meer dan 40 jaar. Niet meer, kan ik terug, maar alleen als laatste redmiddel te gaan. Het probleem is een gestage daling van de kwaliteit van het product, en de 10% toeslag in de winkel over de prijzen online geadverteerd.

wat je te zien van de kwaliteit van de slang wordt gemaakt in Turkije, 1,9 miljoen voeten van de slang is afgewezen, waarom zou Napa laat de Weatherhead en WEATHERSHIELD slang worden gemaakt in een land dat ons haat?

wat je te zien van de kwaliteit van de slang wordt gemaakt in Turkije, 1,9 miljoen voeten van de slang is afgewezen, waarom zou Napa laat de Weatherhead en WEATHERSHIELD slang worden gemaakt in een land dat ons haat?

wachten om je te zien van de kwaliteit van de slang wordt gemaakt in Turkije, 1,9 miljoen voeten van de slang is afgewezen, waarom zou Napa laat de Weatherhead en WEATHERSHIELD slang worden gemaakt in een land dat ons haat? nooit iets van napa.if ze niet kunnen steunen Amerikaanse arbeiders we ze niet nodig hebben het woord over de slang het is niet veilig te kopen.

napa heeft ingestemd met de Weatherhead en WEATHERSHIELD slang verkocht door Napa te worden gemaakt in Turkije mogelijk te maken, ceo van Eaton zei dat hij niet kan zien het betalen van de Amerikaanse werknemers toen de Turken werken voor $ 5,00 hr maak me niet veilig voelen op de rpad

Ik heb nooit meer gerespecteerd geweest bij een Napa winkel. Vandaag de dag een bezoek aan de Napa winkel 42 Franklin st, frederick md 21701, ik was op zoek naar stekkers en kabels en de store manager kijkt me aan en lacht in mijn gezicht te zeggen "u, een klein meisje, gaan stekkers en kabels te veranderen. HAHAHAHA WAT EEN F ** ing grap" Ik was niet in staat om zijn naam te vangen als hij niet dragen van een naamplaatje, maar was in de Napa werk shirt en spijkerbroek. Wat heeft mijn geslacht te maken hebben met de aankoop van stekkers en kabels. Toen probeerde hij op de top van dat op te laden me $ 143,78 totale prijs voor een Belden 8 cil. draad kit en 8 ACDelco bougies. De prijs voor de bedrading kit is 24.99 en de koers van het aandeel voor elke bougie 2.49. Ik moest 8 stekkers dus vóór belastingen moet 44,91 zijn geweest en de totale ik zou hebben betaald had moeten zijn 47,61. Ik heb gewoon omgedraaid en verliet en beval de onderdelen uit Amazon voor 20 dollar.

NAPA motor mounts gemaakt in India zijn defect krijgen van de go. Duurde ongeveer een uur nadat ik uren te vervangen. Ik kocht een door de fabrikant en kreeg mijn geld terug plus. ik was "Blacklisted" van mijn rekening en ik ben van plan op het indienen van een klacht in bij het kantoor van onze AG in de nabije toekomst. Ik ondernemen vandaag, relaties met klanten in contact gebracht, debiteuren en niemand wil om me te vertellen waarom mijn account is geblokkeerd. Ook heb ik losgekoppeld ongeveer zes keer vandaag, dat ik opzettelijk geloven waren.
BIGFOOTBLUE

NAPA is een racist onderneming die alleen maar zorgen over het maken van geld, dan de veiligheid van hun werknemers. Ook andere werknemers die moeten werken met hen zo goed, dat u ongemakkelijk elke dag het gevoel dat ze aan het werk zijn niet te weten of die persoon gaat iets doen of zeggen iets voor hen. De wereld is al messed up zoals het is. MAAR OP HET WERK. WAUW

Ik zal nooit meer kopen van Napa, DE STORE MANAGER weigerde op te geven mij het nummer van hoofdkantoren, zeiden ze GEWONNEN"T HELP je, toen antwoordde ik, U weigeren GEEF ME HET AANTAL? Hij verklaarde, je hebt een HOUDING, kunnen achterlaten als u, IK ZEI GEEF ME HET AANTAL ZODAT KAN IK LAAT, IN PLAATS HIJ belde de politie op mij, dus ik wachtte naar mijn kant van het verhaal, WAT EEN SCHOK VERTELLEN, VERSPILLEN POLITIE & Mijn tijd, IT ALL stamde OMDAT IK geen terugkeer op mijn creditcard, VROEG IN STORE CREDIT wilde, MAAR, hij weigerde het, zei zijn TILL ZOU KORT DE VOLGENDE day.I ZAL ALTIJD NAPA boycot, dit gebeurde BIJ DE WINKEL IN PLEVIER WIS, zijn naam was DAN

Napa Auto Parts, Davis Rd. Naples, FL
Ik heb geprobeerd om een ​​lekkende accu van de auto, dat slechts 9 maanden oud was terug te keren. Twee auto-service centers had gecontroleerd of de accu lekte.
De manager, een Spaanse (Cubaanse) man hielpen me. Hij vroeg me om "toon hem waar de batterij lekte. " Ik legde uit en gaf hem documentatie van zowel Honda Dealer Service Center en Chet’s Automotive in Naples FL. Hij stond erop dat; "Ik had ogen als hij deed en hem te laten zien waar de accu lekte. " Ik antwoordde dat ik niet een monteur, dus ik weet niet waar het lekt uit. Als we dit punt besproken, toen vroeg hij me of ik ooit de tv keek tonen 20/20. Ik vertelde hem dat we niet zouden gaan tot het punt of de accu lekte omdat twee gerenommeerde service centers gecontroleerd of de batterij gelekt betogen. Ik zei, ik wil gewoon mijn geld (121,60) of een pro-rata deel omdat de batterij defect was. Hij eindelijk zei dat hij zou mijn verzoek na een paar pogingen om aanspraak maken op de batterij was prima toe te kennen. Hij gaf me een restitutie van 94,35. Terwijl hij mijn restitutie is de verwerking verklaarde hij: "Je weet wel, die twee dealers zag je aankomen en ik betalen voor het!" "Ze zag je aankomen en nam uw geld en ik moet betalen." "Ze zetten u net buiten omdat ze zag je aankomen." "Ze zag je. " "Ik moet betalen omdat ze je kreeg."
Ten eerste, zou hij nooit hebben gezegd dat een man! Ruzie over de defecte accu, toen ik de bon als bewijs van aankoop.
Ten tweede, ik ben een klant, alle van de medewerkers van de klantenservice was zeer beleefd aan alle mannelijke klanten. Tot slot, insinueerde hij dat ik stom was omdat de batterij was prima, en twee andere bedrijven dacht dat ik dom genoeg om te geloven dat de accu lekte; dus hij moest betalen voor mijn domheid.
Als Napa blijft onbeleefd, onwetend, beledigen, chauvinistisch, buitenlandse mensen zoals hem te huren, zal ik nooit meer te kopen van Napa. Ik zal posten, blog, en hebben betrekking op de vrienden van mijn ervaring daar.
Ik ben er zeker van Napa zal mijn zaken niet missen, zoals Napa Auto Parts natuurlijk bevordert deze behandeling van vrouwelijke klanten.

NAPA is oplichters toen het tot het vertellen van de juiste prijs voor een product in hun winkel. Je hebt de laatste van mijn geld kreeg en ik zal iedereen laten weten, don"t winkel op de scheve plaats. Ik zie waarom iedereen gaat naar Advance Auto Parts en andere auto winkels om daar producten te krijgen, let op uw bon, omdat ze je kan overladen en een manier vinden over hoe ze gaven je een korting te liggen. Ik neem mijn geld aan iemand die zal u een ontvangstbewijs dat de correcte prijzen op het heeft te geven. De manier waarop Napa gaan ze zal pijn van het verlies van klanten. Het is triest als je stelen van de een is het brood brengt aan uw tafel en uw medewerkers. Moge God genadig zijn voor uw zielen voor het beroven van de minder bedeelden om je zakken dikker te maken.

Diende een klacht in bij de Atlanta BBB.
NAPA corporate had niet eens de curtesy erkennen, antwoorden, of te corrigeren mijn klacht.

KLACHT ACTIVITEITENVERSLAG
Case # 27505525 Better Business Bureau, Inc.

Zakelijke Info: NAPA Auto Parts Headquarters

Bron: www.corporateofficeheadquarters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − twaalf =